У Києві на складах пропадають тони гумдопомоги, фото

10:32, 26.02.2023
У Києві на складах пропадають тони гумдопомоги, фото

Ця гуманітарка вкрай необхідна як на фронті, так і втилу.

На складах Києва знайшли пів тисячі тон гуманітарної допомоги від різних країн світу. Продукти, військова амуніція, медичне обладнання та інші товари зберігаються тут майже рік.

 

На столичних складах знаходяться тони допомоги від Японії та Польщі, Азербайджану, Великої Британії та інших країн. Продукти гниють і псуються, військова амуніція припадає пилом.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо завдяки господарям складів, які здають їх в оренду.

 

Наразі на складах працює поліція. Слідчі опечатали приміщення та описують майно.

 

 За словами орендодавця Василя Мойсеєнко, про цю схованку стало відомо ще восени. Гуманітарка зберігається тут з весни минулого року. "На цих складах є все, від медикаментів, медичного обладнання, ноші для військових, військові пайки, гуманітарні бокси", — розповів Мойсеєнко.

 

 

На одному зі складів зберігається військова амуніція. Це костюми саперів, які призначені для розмінування. Також є дуже багато нош для евакуації, які комплектуються для медичних автомобілів.

 

 Орендарі складів кілька разів намагалися вивезти все, що там зберігалося, але через брак необхідних документів їм не дали цього зробити.

 

Благодійники разом з упорядниками складських приміщень написали спільну заяву до Головного слідчого управління Нацполіції України.

 

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Нині силовики працюють на складах з ухвалою суду. 

 

 

Нагадаємо, що у столиці повідомили про підозру директору столичного підприємства за привласнення держмайна на мільйони гривень. Бізнесмен уклав договір з Департаментом державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. Підприємець мав закупити 50 тон мастильних засобів для техніки спеціального призначення. Бізнесмен придбав мастила, що не відповідають вимогам ДСТУ. Загальна сума, якою підприємець заволодів злочинним шляхом, становить 12,6 мільйонів гривень

 

Як повідомляла УМ, Польща та країни Балтії є лідерами з військової допомоги Україні щодо власного ВВП.