США готують рекордний пакет допомоги Україні у розмірі $10 млрд

13:57, 14.02.2023
США готують рекордний пакет допомоги Україні у розмірі $10 млрд

США нададуть рекордну кількість зброї, щоб Збройні сили підготувалися до весняного контрнаступу (Фото з відкритих джерел)

США готують рекордний пакет допомоги для України до річниці повномасштабного вторгнення на суму близько $10 млрд, оскільки війна дійшла до переломного моменту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило видання The Washington Post.

 

Наступного тижня Сполучені Штати мають офіційно оголосити про новий пакет допомоги для України, який стане рекордним. Черговий пакет буде присвячений річниці повномасштабного вторгнення росії й включатиме військову допомогу та бюджетну підтримку, а розмір становитиме $10 млрд. Також США введуть нові санкції проти країни-агресора.

 

За даними газети, військові дії на сході України сповільнилися, і жодна зі сторін не має переваги. Адміністрація президента США Джой Байдена (Joe Biden) вважає, що навесні настане критичний момент, пов’язаний із новим наступом російської армії і контрнаступом Збройних Сил України.

 

На цьому тлі віцепрезидент США Камала Гарріс (Kamala Harris) і державний секретар Ентоні Блінкен (Antony Blinken) відвідають Мюнхенську конференцію безпеки. Вона пройде з 17 по 19 лютого. Водночас Джо Байден вирушить до Польщі. 

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, 14 лютого, відбудеться чергова зустріч у форматі “Рамштайн” (Ramstein) у Брюсселі, де можуть обговорювати питання відправки в Україну авіації. На зустріч прибув Глава міністерства оборони України Олексій Резніков - зустрівся зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном.