F-16 на порозі: Зеленський закликав «рамштайнівців» надати винищувачі

12:48, 20.01.2023
F-16 на порозі: Зеленський закликав «рамштайнівців» надати винищувачі

Дженерал Дайнемікс F-16 «Фа́йтінг Фе́лкон» - багатофункціональний легкий винищувач, розроблений компанією «General Dynamics» у США (Фото: Вікіпедія)

У віртуальному зверненні до учасників Контактної групи з питань оборони України, яка розпочалася на американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, Президент Володимир Зеленський закликав партнерів прискоритись із наданням Україні озброєнь.

 

Про це 20 січня повідомляє Україна молода.

 

"Я можу сотні разів подякувати вам, і це буде абсолютно справедливо і чесно, враховуючи все, що ми вже зробили. Але сотні подяк - це не сотні танків.

 

Ми всі можемо говорити тисячі слів, але я не можу замінити словами гармати, які потрібні проти російської артилерії, або зенітні ракети, які потрібні для захисту людей від російських авіаударів" - сказав Зеленський.

 

Але, за його словами, час залишається російською зброєю.

 

"Ми маємо поспішати. Час має стати нашою спільною зброєю" – наголосив він.

 

Зеленський завершив свою промову на конференції закликом до наступного зібрання в Рамштайні надати ракети більшої дальності і винищувачі F-16.

 

"У ваших силах гарантувати артилерію та авіацію, які знищать терор. У ваших силах забезпечити перемогу" – заявив Зеленський.

 

Зауважимо, що в уряді Нідерландів потенційно готові обговорити надання Україні винищувачів F16, якщо Київ озвучить таке прохання.

 

Як повідомляла УМ, Рамштайн-8: розпочалася зустріч Контактної групи з питань оборони України.