Forbes озвучив вражаючу суму витрат Кремля на війну проти України

16:01, 25.11.2022
Forbes озвучив вражаючу суму витрат Кремля на війну проти України

росія не шкодує витрачати ресурси на війну в Україні

Фінансово-економічний журнал Forbes заявив, що росія за 9 місяців витратила на повномасштабну війну в Україні щонайменше 82 мільярди доларів. Це становить чверть річного бюджету країни-агресора

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  «НВН ». 

 

Експерти вважають, що у 2023 році «рахунок» за бойові дії може стати для РФ надто високим.

 

У зазначену суму входять тільки витрати на підтримку збройної агресії армії Путіна. Експерти зазначають, що вартість бойових дій для Кремля лише зростає, а ресурси держави-терориста стрімко вичерпуються.

 

Якщо минулого року росіяни щодня отримували від продажу нафти та газу мільярд євро, то зараз прибутки від експорту «блакитного палива» та «чорного золота» почали знижуватися. Восени витрати Москви на війну зросли вдвічі, зараз їй потрібно щонайменше 10 мільярдів доларів на місяць для продовження бойових дій.

 

Нагадаємо, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак закликав завдати нового санкційного удару по Росії. Він розповів, якої галузі мають торкнутися обмежувальні заходи.

 

Як повідомляла УМ, лише за один день масованого ракетного обстрілу та з безпілотників  по території України росія витратила близько $760 млн.