Ракетний терор: в Україні виведена з ладу половина енергосистеми

16:56, 18.11.2022
Ракетний терор: в Україні виведена з ладу половина енергосистеми

Росіяни продовжують воювати з цивільним населенням України, вражаючи об’єкти критичної інфраструктури (Фото з відкритих джерел)

Прем´єр- міністр України Денис Шмигаль заявив, що внаслідок завданих рашистами ракетних ударів, з ладу вийшло 50% енергосистеми України.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив на брифінгу.

 

Він наголосив, що Росія продовжує ракетні удари по цивільній критичній інфраструктурі України, таким чином воюючи проти цивільного населення та позбавляючи його під час зими світла, водопостачання, тепла та зв'язку. 

 

«Тільки протягом 15 листопада росія випустила по українських містах близько 100 ракет. Майже половину нашої енергетичної системи виведено з ладу»,– додав глава уряду.

 

Шмигаль наголосив, що в цих умовах Україна потребує додаткової підтримки від європейських партнерів як у сфері енергетики, постачання додаткового обладнання, так і додаткових фінансових ресурсів для закупівлі додаткових обсягів газу і також для більшої підтримки енергетичного сектору.

 

Як відомо, росіяни у четвер, 17 листопада, обстріляли газовидобувну інфраструктуру АТ "Укргазвидобування" на сході України.

 

Під час масованого ракетного обстрілу у вівторок, 15 листопада, російські окупаційні війська випустили по території України понад 90 ракет та безпілотників на суму від пів мільярда до мільярда доларів.

 

Як повідомляла УМ, 15 листопада рашисти масовано випустили по українських містах  90 ракет., ППО збили 70, але є влучання у 15 енергооб'єктів, внаслідок чого понад 7 мільйонів людей залишилися без світла.