Ракетний тероризм: росіяни атакували «Південмаш» та газовидобувні об'єкти України

10:45, 17.11.2022
Ракетний тероризм: росіяни атакували «Південмаш» та газовидобувні об'єкти України

Ворог атакував підприємство «Південмаш» у Дніпрі. (Фото з відкритих джерел)

Масована ракетна атака по Україні була здійснена російськими терористами у четвер зранку.

 

Російські ракети було спрямовано ворогом по енергетичній інфраструктурі, а також  по газовидобувним об'єктам держави та по оборонному підприємству «Південмаш» у Дніпрі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі у четвер, 17 листопада.

 

«У перші дні нам пророкували поразку буквально за дні, за тижня – ми вистояли. Дев’ять місяців боротьби – ми навчилися з цим жити.

 

Зараз над Києвом пролітають ракети, зараз бомблять наш газовидобуток, бомблять наші підприємства у Дніпрі, "Південмаш". Але попри це ми розуміємо, як стримувати окупантів», - сказав глава уряду.

 

Нагадаємо, що Південний машинобудівний завод у Дніпрі – підприємство із виробництва ракетно-космічної техніки та технологій оборонного, наукового та народногосподарського призначення.

 

Міський голова Дніпра Борис Філатов лише лаконічно повідомив, що у місті зафіксовано влучання у два інфраструктурні об'єкти, постраждали щонайменше чотири особи, включаючи дитину 15 років. Але число постраждалих зростає. 

 

Також цього ранку російські війська вдарили по об’єкту інфраструктури на Одещині, повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко. За його словами, є загроза масованого ракетного удару по всій території України.

 

Також відомо, що Сили протиповітряної оборони вранці 17 листопада збили над столицею України дві крилаті ракети, а над Київським водосховищем збили два дрони-камікадзе іранського виробництва "Shahed".

 

Як інформує Київська міська військова адміністрація, даних щодо жертв та руйнувань немає, інформація уточнюється.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони України Олексій Резніков днями заявляв, що пріоритетом для України на засіданні залишається захист українського неба.

 

За підсумками засідання західних союзників у форматі «Рамштайн-7» стало відомо, що Україна отримає від західних партнерів системи ППО, снаряди для РСЗВ, ствольну артилерію, снаряди, а також зимове обмундирування.