Підсумки «Рамштайну-7»: ЗСУ отримають ППО, артилерію та зимове спорядження

09:34, 17.11.2022
Підсумки «Рамштайну-7»: ЗСУ отримають ППО, артилерію та зимове спорядження

Ллойд Остін та генерал Марк Міллі. (defense.gov)

Міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі оголосили про підсумки вже сьомого засідання Контактної групи з питань оборони у форматі «Рамштайн».

 

Зокрема, Україна отримає від західних партнерів системи ППО, снаряди для РСЗВ, ствольну артилерію, снаряди, а також зимове обмундирування.

 

Як інформує Україна молода, про це Остін та Міллі повідомили про це наприкінці онлайн-засідання у середу ввечері, інформує сайт Пентагону.

 

Так, вже принаймні шість країн оголосили про подальшу військову допомогу Україні.

 

«Греція оголосила про готовність відправити Україні 155-мм боєприпаси. Польща також надасть ЗСУ додаткову артилерію та боєприпаси, а також засоби ППО ближньої дії», - зазначив американський генерал Марк Міллі.

 

 

Тоді як Ллойд Остін наголосив: «Хочу подякувати Швеції, яка оголосила суттєвий пакет військової допомоги Україні на 287 мільйонів доларів. До нього входять ключові засоби, зокрема системи протиповітряної оборони, які посилять спроможність України захищати себе від безжальних ударів Росії, що тривають».

 

Глава Пентагону додав, що Іспанія пообіцяла надіслати ще дві пускові установки Hawk та ракети до них, а Канада оголосила про останній транш у 500 мільйонів доларів допомоги та "залишається одним із найбільших донорів зимового спорядження", про що вже оголошувалося раніше.

 

Тоді як Німеччина продовжила вкрай потрібні постачання протиповітряних засобів, артилерії та боєприпасів для РСЗВ.

 

Крім того, Польща зобов’язалася поставити додаткове артилерійське і протитанкове озброєння, а також засоби протиповітряної оборони малої дальності.

 

«Уся ця допомога матиме важливе значення – як і координація нашої безпекової допомоги, яку уможливлює ця Контактна група», – підсумував пан Остін.

 

Нагадаємо, 16 листопада відбулося сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України під головуванням США.

 

Як повідомляла «УМ», міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що пріоритетом для України на засіданні залишається захист українського неба.