Москва не визнає резолюцію Генасамблеї ООН про репарації

18:55, 15.11.2022
Москва не визнає резолюцію Генасамблеї ООН про репарації

росія назвали грабунком виплату репарацій Україні за завдані збитки

Кремль виступає категорично проти резолюції Генеральної асамблеї ООН про про виплатуУкраїні компенсаці за збитки, завдані повномасштабною агресією, назвавши це «грабунком» .

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інтерфакс.

 

«Природно, організатори цього процесу намагаються завершити грабіж наших золотовалютних резервів, які були абсолютно незаконним чином заблоковані. Власне, це формалізація цього грабежу з використанням майданчика ООН. Рішення це не є юридично зобов'язуючим, так ми до нього і будемо ставитися. Категорично проти цього»,- сказав Пєсков.

 

Він зазначив, що "Росія робитиме все, що можливо", для недопущення вилучення заморожених російських активів.

 

«На тлі абсолютного нехтування в останні пів року всіх основ і правил приватної власності, міжнародного права тощо, звичайно, превалюють такі рейдерські методи захоплення. Усе це ми будемо враховувати при визначенні нашої подальшої лінії» - сказав Пєсков.

 

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН на спеціальній сесії ухвалила резолюцію, в якій міститься заклик до Росії відшкодувати збитки, завдані повномасштабною агресією.

 

14 країн разом з Росією проголосували проти резолюції, серед них Китай та Сербія.

 

Ще у вересні стало відомо, що Україна лобіює в ГА ООН ухвалення резолюції, яка стане основою для створення міжнародного механізму компенсації, який може призвести до арешту російських державних активів за кордоном на суму до $300 мільярдів.

 

Як повідомляла, Україна буде вимагати від росії щонайменше 300 млрд доларів репарацій за збитки, що були завдані внаслідок російського вторгнення. Ця сума відповідає активам Банку Росії, які заморожені внаслідок санкцій у країнах G7.