Україна вимагатиме репарацій від росії щонайменше у 300 млрд доларів

11:54, 09.09.2022
Україна вимагатиме репарацій від росії щонайменше у 300 млрд доларів

російські варвари завдали Україні колосальних втрат, як людських так і економічних. (Фото: Deutsche Welle.)

Україна буде вимагати від росії щонайменше 300 млрд доларів репарацій за збитки, які були завдані внаслідок російського вторгнення. Ця сума відповідає активам Банку Росії, які заморожені внаслідок санкцій у країнах G7

 

Як інформує УМ, про це 9 вересня повідомило видання Deutsche Welle.

 

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи в інтерв'ю виданням медіагрупи Funke, на Генеральній Асамблеї ООН Україна буде домагатися ухвалення резолюції, на якій надалі має базуватися створення міжнародного механізму відшкодування збитків.

 

«Ми хочемо отримати компенсацію за всі збитки, які Росія завдала Україні своєю агресивною війною», – зазначив Малюська.

 

Зазначається, що втрати, які були завдані Україні внаслідок російського повномасштабного вторгнення, є значно вищими. Проте згадана сума відповідає активам Банку Росії у країнах G7, які є заморожені внаслідок санкцій. Малюська вимагав доступу до цих коштів, а також до закордонних активів російських держпідприємств та конфіскованої власності російських олігархів. Також, за словами міністра, інформацію про російські активи ще має надати Німеччина.

 

У червні ZAXID.NET повідомляв, що збитки інфраструктури України через війну перевищили 100 млрд доларів. За підрахунками аналітичного підрозділу Київської школи економіки (КШЕ) KSE Institute, станом на 5 вересня, за понад 6 місяців війни сума прямої шкоди, яку було завдано інфраструктурі України, сягнула 114,5 млрд доларів.

 

Як повідомляла УМ, санкції не завада російським танкерам транспортувати нафту до ЄС.