В усій Україні вводять обмеження постачання електроенергії 20 жовтня

22:48, 19.10.2022
В усій Україні вводять обмеження постачання електроенергії 20 жовтня

В містах України 20 жовтня буде обмежене використання вуличного освітлення. (facebook.com/npcukrenergo)

Влада вводить обмеження постачання електроенергії по всій території України 20 жовтня.

 

Причина: ворог зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики під час терористичних атак у середу, 19 жовтня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у соцмережах в ніч на четвер.

 

«Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією.

 

Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Також, 20 жовтня в містах буде обмежене використання вуличного освітлення.

 

Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!», - попередив пан Тимошенко.

 

Водночас пресслужба оператора системи передачі Укренерго повідомляє: «Сьогодні енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтрашній день ми просимо вас про розуміння і підтримку».

 

Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин.

 

 

Укренерго закликало подбати про те, щоб до 7:00 ранку наступного дня мешканці мали заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них.

 

«Причина завтрашніх обмежень - дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше», – додав оператор.

 

Тоді як Президент України Володимир Зеленський не виключає виведення з ладу енергосистеми і поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл.

 

Про це йшлося на стратегічній нараді щодо безпеки на об'єктах енергозабезпечення, повідомляє Офіс президента.

 

«Обговорили необхідні кроки з ліквідації наслідків у разі виведення з ладу енергосистеми України. Працюємо над створенням мобільних пунктів живлення для критичної інфраструктури міст, селищ та сіл.

 

Готуємось до різних сценаріїв можливих наслідків. Україна захистить себе. Хоч би що планував і робив ворог», - написав Зеленський у Facebook.

 

Як повідомляла «УМ», раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців підготуватися до важкої зими та придбати собі низку необхідних та теплих речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки.