Уряд США дискутує про постачання Україні сучасних танків

12:49, 12.09.2022
Уряд США дискутує про постачання Україні сучасних танків

ЗСУ зацікавлені у постачанні американських танків M1 Abrams. (Фото з відкритих джерел)

Американський уряд проводить дискусії про можливість постачання ЗСУ сучасних танків західних зразків, проте наразі рішення ще не ухвалили.

 

Втім, Пентагон вже закликав до таких самих кроків союзників.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Süddeutsche Zeitung.

 

Зазначається, що після завершення п'ятої зустрічі у форматі "Рамштайн" українська сторона була оптимістично налаштована.

 

Тоді міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що збройова допомога для України має йти в ногу з розвитком війни в Україні.

 

За даними джерел видання, уряд США розглядає можливість постачання основних бойових танків і бронетехніки західних зразків. Наразі точаться активні дискусії як у Вашингтоні, так і з союзниками. До переговорів залучили високопоставлених дипломатів країн Заходу.

 

На засіданні Рамштайн-5 пан Остін уникав питання про постачання західних танків Україні. Глава Пентагону заявив, що союзники вже постачають бронетехніку, включаючи САУ Gepard, броньовики класу MRAP та іншу броньовану колісну техніку.

 

Контактна група продовжить займатися питанням підтримки українських сил.

 

 

Як повідомляла «УМ», наразі Німеччина не хоче змінити позицію щодо постачання танків Leopard 2 в Україну. Рішення може змінитися, якщо "відмашку" дадуть у США.

 

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що очікує на постачання танків M1 Abrams зі Сполучених Штатів.