Зеленський попереджає про вирішальний енергетичний удар росії по Європі

00:17, 04.09.2022
Зеленський попереджає про вирішальний енергетичний удар росії по Європі

Зеленський закликає ЄС до єдності перед енергетичним тиском росії. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський попереджає, що росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях цієї зими.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у своєму відеозверненні в ніч на неділю.

 

«Цієї зими росія готується до вирішального енергетичного удару по всіх європейцях. І ключовими відповідями на це мають бути дві речі: перше – наша єдність у захисті від держави-терориста, а друге – посилення нашого власного тиску на Росію. Це й посилення всіх рівнів санкцій, і обмеження нафтогазових доходів Росії.

 

Що більше ударів завдамо ми всі разом, то менше ударів зможуть завдати ці терористи», - наголосив Зеленський.

 

І нагадав, що цими днями "росія намагається ще більше посилити енергетичний тиск на Європу" – повністю зупинилося прокачування газу "Північним потоком".

 

«Навіщо вони це роблять? росія хоче зруйнувати нормальне життя кожного європейця – в усіх країнах нашого континенту. Хоче послабити й залякати всю Європу, кожну державу.

 

Де росія не може зробити це силою звичайної зброї, робить це силою енергетичної зброї. Намагається вдарити бідністю й політичним хаосом там, де поки що не може вдарити ракетами», – вважає Президент.

 

Глава держави додав, що для захисту від цього всім у Європі потрібно "ще більше єдності, ще більше координації, ще більше допомоги одне одному".

 

Нагадаємо, що увечері 2 вересня російський "Газпром" оголосив про повне зупинення прокачки газу трубопроводом "Північний потік" нібито через виявлену несправність у єдиній компресорній станції "Портова", що продовжує працювати.

 

У Єврокомісії оголошення "Газпрому" назвали "ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника" і "доказом цинізму росії".

 

Як повідомляла «УМ», голова компанії «Нафтогаз» Юрій Вітренко попереджає, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття, коли температура в опалюваних квартирах буде нижчою від норми на 4 градуси.