Газове ембарго: активістки Femen оголили груди перед Шольцем

12:10, 22.08.2022
Газове ембарго: активістки Femen оголили груди перед Шольцем

«Немає грошей на російський газ! Досить фінансувати війну!» — кричали активістки. (Фото AFP)

Дві активістки Femen влаштували топлес-протест на очах канцлера Німеччини Олафа Шольца, коли той фотографувався з прихильниками з нагоди Дня відкритих дверей уряду в Берліні.

 

Дівчатка нанесли на верхню частину свого тіла заклики, щоб Німеччина ввела газове ембарго стосовно російських енергоносіїв за ведення Кремлем агресивної війни проти України: "Gas Embargo Now".

 

Як інформує Україна молода, про інцидент, який стався у неділю, повідомляють німецькі ЗМІ.

 

Активістки скористалися днем ​​відкритих дверей уряду ФРН. Вони дочекалися своєї черги та підійшли до Шольца нібито для спільного селфі. Після чого одразу скинули чорні толстовки і продемонстрували свої бюсти та написи на тілі.

 

Дівчата також розкидали сувенірні банкноти, які символізували, що росія продовжує заробляти на енергоносіях.

 

«Немає грошей на російський газ! Досить фінансувати війну!» — кричали активістки.

 

Охоронці миттєво відреагували, втрутились і забрали дівчат, які продовжували вигукувати свої гасла, повідомляє AFP.

 

Тоді як канцлер продовжував посміхатися ніби нічого не сталося.

 

Тоді як організація Femen після акції протесту пояснила, що активістки вдалися до такої форми протесту через те, що уряди Німеччини довели країну до енергетичної залежності від росії, через що ФРН зараз не може рішуче відреагувати на війну росії.

 

Також вони звинуватили офіційний Берлін в недостатній допомозі зброєю Україні.

 

"Пацифізм, мирні зусилля та дипломатія стали нормами на європейському континенті лише після військової поразки воєнних злочинців. Зараз Україна стала полем бою, на якому, без перебільшення, знову вирішується майбутнє континенту. Ціна за мир та свободу висока, і знову настав час платити її. Щоб зберегти нашу демократію і свободи, європейцям доведеться платити своїм комфортом, але українці платять своїми життями", - йдеться у заяві організації.

 

Як повідомляла "УМ", канцлер Олаф Шольц вважає,  що заяви про те, що Німеччина нібито «нерішуче» підтримує Україну зброєю, є невиправданими, оскільки Німеччина змінила свою багаторічну позицію.