Шольц вважає невірними заяви про нерішучу підтримку Німеччиною України

14:48, 17.08.2022
Шольц вважає невірними заяви про нерішучу підтримку Німеччиною України

За словами Олафа Шольца, Німеччина порвала із багаторічною позицією у німецькій політиці

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив,  що заяви про те, що Німеччина нібито «нерішуче» підтримує Україну зброєю, є невиправданими, оскільки Німеччина змінила свою багаторічну позицію.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив в інтерв'ю шведському виданню Dagens Nyheter.
 
За його словами, через три дні після початку повномасштабної війни Росії проти України він оголосив про те, що Німеччина допоможе Києву зброєю, тим самим «порвавши з багаторічною позицією у німецькій політиці».
 
«На першому етапі ми доставили те, що було на складі й, таким чином, було швидко доступне і готове до негайного використання: протитанкові снаряди, зенітні ракети типу "Стінгер" та боєприпаси. Наступні кроки були значно складнішими, і сьогодні йдеться про дуже складні системи, що вимагають тижневої підготовки українських солдатів, це системи важкого озброєння, такі як броньовані гаубиці типу 2000, зенітна машина "Гепард", система запуску ракет "Марс II" або зенітна система IRIS-T, яка настільки нова, що навіть бундесвер не має її»,– сказав Шольц.
 
Він зазначив, що одночасно в Європі думають про те, як можна продовжувати оснащувати Україну тими системами та кількістю боєприпасів, які «необхідні для продовження оборонної боротьби».
 
Як повідомляла УМ, Олаф Шольц заявив, що не виступає проти використання Україною німецької зброї для звільнення тимчасово окупованого Росією Криму.