Латвія подарувала ЗСУ вертольоти Мі-17 і Мі-2

20:15, 15.08.2022
Латвія подарувала ЗСУ вертольоти Мі-17 і Мі-2

Повітряні сили України почнуть використовувати гелікоптери для виконання завдань після повного завершення їх складання. (twitter.com/Pabriks)

Повітряні сили ЗСУ отримали два вертольоти Мі-17 та ще два - Мі-2, які були подаровані Латвією.

 

Як повідомляє Україна молода, про це написав у Twitter міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс в понеділок.

 

"Повітряні сили України щойно отримали 4 гелікоптери, подаровані Латвією, які незабаром увійдуть до авіаційного парку ЗСУ.

 

Підтримка України західними країнами не повинна припинитися, поки вона не звільнить всю свою територію від російсько-окупаційних військ!" - наголосив пан  Пабрікс.

 

Зазначається, що два вертольоти Мі-17 і два - Мі-2 надійшли до Повітряних сил ЗСУ в частково розібраному стані. Перед відправленням гелікоптери пофарбували, а один з Мі-17 капітально відремонтували.

 

Повітряні сили України почнуть використовувати гелікоптери для виконання завдань після повного завершення їх складання.

 

"Відправлені пів року тому "Стінгери" (FIM-92 Stinger - переносний зенітно-ракетний комплекс, - ред.) допомогли затримати російське вторгнення. Зараз, коли українські воїни контратакують у багатьох місцях, наші пожертвувані гелікоптери допоможуть проводити військові операції та рятувати життя!" - додав міністр оборони Латвії.

 

За його словами, важливо змінити мислення союзників з огляду на поточні загрози, що линуть від росії.

 

Як повідомляла «УМ», 11 серпня Сейм Латвії визнав росію державою, яка підтримує тероризм, а її дії проти мирних жителів України - терористичними.

 

15 серпня Міністерство закордонних справ Латвії заявило про відновлення програми з надання реабілітаційних послуг пораненим українським військовим.

 

Наразі Латвія є однією з країн, яка надала Україні найсуттєвішу підтримку в обсязі стосовно валового внутрішнього продукту.