На аеродромі у Саках знищено 9 російських військових літаків

11:12, 10.08.2022
На аеродромі у Саках знищено 9 російських військових літаків

У мережі з'явилися фото з авіабази у Саках, де чітко видно пошкоджені літаки. (Фото соцмереж)

Командування Повітряних сил України підтвердило знищення складу авіаційного озброєння та дев’ятьох ворожих літаків внаслідок вибухів на аеродромі «Саки-4» поблизу Новофедорівки в окупованому Криму 9 серпня

 

Дані щодо знищених російських літаків офіційно внесли до статистики основних втрат противника, яку Генштаб ЗСУ оновлює щодоби вранці.

 

Як інформує Україна молода, про це лаконічно повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ в середу.

 

«САКИ! Мінус дев'ять літаків окупантів», - йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, що «Саки-4» є одним з ключових аеродромів окупованого Криму, який рф  використовує для ударів по Україні, що розташований у Новофедорівці.

 

Водночас пізніше у мережі з'явилися відео з авіабази, де чітко видно пошкоджені літаки.

 

 

Тоді як речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 10 серпня розповів, що "Саки" - це військовий аеродром в українському Криму, де окупанти розташовували літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші.

 

«Вони щодоби злітали з аеродрому. 24/7 авіація ворога здійснює патрулювання повітряного простору біля України. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють у Чорному морі постійно, змінючи лише літаки та екіпажі», - зазначив речник Повітряних сил ЗСУ.

 

За його словами, загалом же в Криму є 5 аеродромів, які рф може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, і це становить неабияку загрозу, на додачу до десятків аеродромів у Білорусі та й у самій росії.

 

«По вибуху, який ми спостерігали на відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад авіаційного озброєння. Тому що була детонація серйозна. А якщо там додатково знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога», - сказав пан Ігнат ще до оприлюднення ранкової статистики втрат ворога від Генштабу ЗСУ.

 

                                                                            Аеродром у Саках до "бавовни". 

 

Як повідомляла «УМ», російська влада не наважується звинуватити Україну в ударах по аеродрому в Новофедорівці в Криму, бо це стало б свідченням неефективності російських систем ППО, як уже відбулося з потопленням російського крейсера "Москва".

 

Голова Меджлісу Рефат Чубаров звернувся до росіян, які незаконно перебувають чи оселилися в окупованому рф Криму та порадив виїжджати з окупованого росією Криму якнайшвидше.