Європарламент проголосував за надання Україні макрофінансової допомоги у €1 млрд

16:46, 07.07.2022
Європарламент проголосував за надання Україні макрофінансової допомоги у €1 млрд

Європарламент погодив перший транш макрофінансової допомоги для України

Європарламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні макрофінансову допомогу у розмірі 1 млрд євро для забезпечення невідкладних бюджетних потреб.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
 
«Сьогодні, 7 липня 2022 року, Європейський парламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС для забезпечення невідкладних бюджетних потреб у розмірі 1 млрд євро»,- йдеться в повідомленні.
 
Зауважується, що таке рішення одного з ключових органів ЄС було ухвалено у безпрецедентно короткі строки. Відповідно до інституційних процедур в ЄС, згадана пропозиція Європейської Комісії має бути також підтримана Радою Європейського Союзу, після чого відповідне рішення набуде чинності. Кошти макрофінансової допомоги ЄС будуть спрямовані на фінансування першочергових бюджетних потреб та у цілому на забезпечення фінансової стабільності в Україні.
 
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив подяку Європарламенту за підтримку надання Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги.
 
«Вдячний президенту Європейського парламенту Роберті Мецолі і депутатам Європарламенту за швидке ухвалення макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро для фінансової стабільності України»,– зазначив він у Твіттері.
 
«ЄС – наша сім'я. Ми вдячні за таку непохитну та сильну підтримку, яка допомагає нам протистояти агресії росії»,– додав Шмигаль.
 
Як відомо, 1 липня 2022 року Європейська комісія запропонувала нову операцію з макрофінансової допомоги для України у розмірі 1 млрд євро, як першу частину надзвичайного пакета макрофінансової допомоги у 9 млрд євро.
 
Як повідомляла УМ, Європейський Союз розробляє юридичну основу закону, який би дозволив конфіскувати підсанкційні російські активи на користь України та використовувати їх для повоєнної відбудови держави.