Німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000 уже на фронті

17:28, 21.06.2022
Німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000  уже на фронті

Довгоочікувані німецькі гаубиці уже дубасять ворога на фронті (facebook.com/reznikovoleksii)

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що  перші німецькі гаубиці Panzerhaubitze2000 прибули в Україну і працюють на фронті.
 
Як інформує Україна молода, про це міністр повідомив на офіційній сторінці Facebook.
 
«У нас поповнення! Перші Panzerhaubitze2000 – є. В українській артилерійський родині з’явилися німецькі Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами»,— йдеться у повідомленні.
 
Резніков також додав, що разом з гарматами також прибули українські військові, які навчалися користуватись ними у німецьких фахівців.
 
Міністр підкреслив, що в Україні наразі зібралась "колекція" з 6-ти видів найпотужнішої артилерії світу калібру 155 мм:
 
1. M777,
2. FH70,
3. M109,
4. AHS Krab,
5. Caesar,
6. Ph2000, яка посилює українську оборону.
 
Він подякував німецьким партнерам за підтримку і заявив, що Україна очікує на збільшення допомоги.
 
Зазначимо, Крістіне Ламбрехт, міністерка оборони Німеччини, стверджувала, що Бундесвер надасть Україні 7 гаубиць Ph2000. Місяць тому до Німеччини вирушили 20-ть українських військових, які мали навчитись користуватись цією сучасною зброєю. Для обслуговування однієї гаубиці, яка здатна вражати цілі на відстані до 40 км,  потрібно 5 осіб.
 
У квітні Україна отримала пропозицію на купівлю 100 самохідних гаубиць з Німеччини. 
 
14 червня міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявила, що навчання українських солдатів на самохідних гаубицях Panzerhaubitze 2000 у Німеччині буде завершено "найближчим часом".
 
Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що під час засідання у форматі Контактної групи "Рамштайн" буде обговорюватися питання надання важкої зброї Україні країнами НАТО.
 
Як повідомляла УМ, посол України у Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Україна отримає від Німеччини гаубиці Panzerhaubitze 2000 у другій половині червня. Важка техніка орієнтовно надійде в Україну  22 червня.