Німеччина передасть ЗСУ гаубиці Panzerhaubitze через півтора тижні

11:55, 11.06.2022
Німеччина передасть ЗСУ гаубиці Panzerhaubitze через півтора тижні

Німеччина з початку повномасштабної війни не передала жодної одиниці важкої техніки, однак обіцяє відправити до середини червня

Посол України у Німеччині Андрій Мельник повідомив, що Україна отримає від Німеччини гаубиці Panzerhaubitze 2000 у другій половині червня.  
 
Важка техніка може надійти в Україну приблизно 22 червня. 
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив в інтерв'ю «НВ».
 
Посол зазначив, що станом на 105 день повномасштабної війни, жодна одиниця саме важкої техніки (артилерія, гаубиці, БМП, танки) не була доставлена до України.
 
Утім посол зазначив, що ближчим часом очікується здійснення щонайменше двох обіцянок щодо поставок важкої зброї.
 
«7 самохідних гаубиць, які будуть передані нам, – ми ці системи отримаємо десь 22 червня; і самохідні зенітні системи, так звані «Гепарди». Це теж стара зброя – 30 одиниць: 15 «Гепардів» – до кінця липня, ще 15 – до кінця серпня. Тобто лише два рішення зі всіх оголошених німецьким урядом до сьогодні, які перебувають в стадії реалізації», – розповів Мельник.
 
Раніше повідомлялося, що Німеччина надасть НЕК «Укренерго» до 3,5 млн євро на закупівлю техніки для ремонту електромереж, а також запропонує кредити. Німеччина також обіцяла Україні найсучаснішу систему ППО.
 
Додамо, що Німеччина затримує постачання зброї до України. Обіцяне озброєння планують передати аж у липні.
 
Раніше голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики Олександр Мережко заявив, що Німеччина робить кроки для допомоги Україні через тиск наших країн-союзників в Євросоюзі, США та Великобританії.
 
Від початку повномасштабного вторгнення канцлер Німеччини Олаф Шольц досі не приїхав в Україну. Це  може свідчити що ФРН вагається чи допомагати країні у війні з Росією.
 
Як повідомляла УМ, посол України Андрій Мельник піддав різкій критиці ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель за виправдання її політики щодо Росії після 16-ти років правління.