Українцям коменсують витрати за ремонт у пошкоджених росіянами помешканнях

06:32, 09.06.2022
Українцям коменсують витрати за ремонт у пошкоджених росіянами помешканнях

Уряд обіцяє виплатити гроші із заморожених російських активів тим українцям, які самотужки відремонтували пошкоджене окупантами житло

Держава компенсує витрати українцям, які відновлювали пошкоджені рашистами будинки за власний  кошт, з арештованих активів рф.
 
Як інформує Україна молода, про  це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі. 
 
«Щодо відновлення житла. Розуміємо, що українці, які повернулись у свої домівки, прагнуть максимально швидко відремонтувати пошкодження»,- йдеться у повідомленні.
 
Шмигаль зазначив, що витрачені на ремонт кошти компенсують з арештованих активів рф.
 
«Тому зараз зосередимося на пришвидшенні фіксації збитків, аби кожен, хто робить зараз ремонт власним коштом, розумів — держава компенсує витрати, щойно наші західні партнери передадуть Україні арештовані та конфісковані російські активи»,- додав прем'єр-міністр.
 
За словами Шмигаля, він уже доручив Мінрегіону зайнятися створенням єдиного документа, в якому фіксуватимуть усі збитки в кожному будинку та квартирі.
 
Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський запропонував створити механізм конфіскації заморожених активів Росії. 
 
Виручені гроші підуть на компенсацію постраждалим від російської агресії.
 
Кабінет Міністрів виділив кошти на компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у період воєнного стану.

Як повідомляла УМ, держава виплатить громадянам компенсації, у яких внаслідок російської агресіі,  житло виявилося знищене або пошкоджене. При чому оплату отримають щонайбільше за 150м2. Вартість 1 м2 площі рахуватимуть за методикою, яку розробить Кабінет Міністрів.