Шостий пакет санкцій проти рф: у ЄС розкрили список осіб

17:23, 03.06.2022
Шостий пакет санкцій проти рф: у ЄС розкрили список осіб

Під санкціі за розв’язану Росією війну потрапила колишня гімнастка—коханка путіна Аліна Кабаєва та інше його оточення

Рада ЄС затвердила санкції щодо ще 65 осіб та 18 компаній у рамках розширення санкцій проти Росії за розв’язану війну. До списку потрапили росіяни, які чинили звірства в Бучі, Маріуполі, а також коханка путіна — Аліна Кабаєва.
 
Як інформує Україна молода, список осіб опубліковано на сайті Ради ЄС. 
 
Це військовослужбовці, які керували підрозділами під час бойових дій на території України, зокрема у Бучі, та скоїли там низку звірств.
Це, зокрема, полковник Азатбек Омурбеков, що керував російськими військами у Бучі, генерал-полковник Міхаїл Мізінцев, який здійснював керівництво облогою Маріуполя, та причетні до так званого "Комітету порятунку миру й порядку" - колабораційної структури на Херсонщині. 
 
Також під санкції потрапили нові політики, пропагандисти, бізнесмени і члени родин осіб, які раніше потрапили під санкції.
«Колишня гімнастка, депутатка Держдуми Аліна Кабаєва також включена до списку як особа, тісно пов’язана з президентом Владіміром Путіним»,- зазначають у комюніке.  
 
Компанії, які потрапили під санкції, прямо або опосередковано працювали в інтересах російської армії та керівництва РФ. Серед іншого, це Національний розрахунковий депозитарій. 
 
Загалом під санкціями ЄС тепер перебуває 1158 осіб та 98 компаній. Санкції передбачають замороження активів і заборону в’їзду чи транзиту через територію країн Євросоюзу, а громадянам та юридичним особам з ЄС заборонено надавати їм кошти. 
 
Як повідомляла УМ, вранці Рада ЄС затвердила шостий пакет санкцій проти РФ, у тому числі з частковим нафтовим ембарго та відключенням від SWIFT російського "Сбербанку". Персональні санкції також є частиною шостого пакету.