Дипломати путіна намагалися домовлялися із Заходом за спиною України – Андрусів

12:46, 29.05.2022
Дипломати путіна намагалися домовлялися із Заходом за спиною України – Андрусів

росія пропонує розблокувати українські порти в обмін на зняття санкцій - губа не дура, а дзуськи отримає недоговороздатний путін. (Фото з відкритих джерел)

У москві просили Захід не постачати зброю в Україну в обмін на розблокування портів.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 29 травня у Телеграм радника голови Міністерства внутрішніх справ Віктора Андрусіва.

 

"За моєю інформацією, росіяни пропонували наступну модель: Захід не дає нам ракети, вони виходять на рубежі Луганської і Донецької областей, після того сідають за переговори, розблоковують порти для вивезення зерна і пропонують нові умови для енергоносіїв", - каже він.

 

За словами Андрусіва, враховуючи деякий маленький успіх минулого тижня на фронті - ці пропозиції звучали дуже привабливо.

 

"Плюс заступник Лаврова сказав, що Росія вже готова розблокувати порти і зробити гуманітарні коридори для зерна", - додає він.

 

Водночас, на думку Андрусіва, західні партнери добре розуміють, що домовленості з Путіним нічого не варті, поки він не програв.

 

"Тому ключове завдання - завдати йому військової поразки в Україні. І лише після цього можна буде обговорювати мирні формати", - резюмував радник міністра МВС.

 

Раніше повідомлялось, що Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП) закликає відкрити порти в Одесі та інші чорноморські порти України, які зараз блоковані російським флотом, щоб допомогти впоратися з кризою голоду у світі, що насувається.

 

Нагадаємо, що Росія після повномасштабного вторгнення заблокувала в портах України близько 90 млн. тонн зерна. Його планували відправити до інших країн.

 

Як повідомляла УМ, Кремль вдається до неприхованого шантажу, пропонуючи створення гуманітарного коридору для експорту українського зерна у обмін на зняття західних санкцій.