Зерно в обмін на санкції: росія вдалася до продовольчого шантажу

14:17, 25.05.2022
Зерно в обмін на санкції: росія вдалася до продовольчого шантажу

Росія вдається до продовольчого шантажу та вимагає розмінувати Чорне море, яке сама і замінувала

Кремль вдається до неприхованого шантажу, пропонуючи створення гуманітарного коридору для експорту українського зерна у обмін на зняття західних санкцій.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пропагандистське російське ЗМІ ТАСС з посиланням на заступника міністра закордонних справ РФ Андрєя Руденка.
 
«Вирішення продовольчої проблеми потребує комплексного підходу, у тому числі пов'язаного зі зняттям санкційних обмежень, які були накладені на російський експорт та фінансові транзакції»,– заявив він. 
 
Крім того, Москва хоче, аби Україна розмінувала акваторію Чорного моря, яку в перший місяць повномасштабного вторгнення замінувала сама Росія.
 
Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявляла, що РФ використовує тему продовольства як зброю.
 
У Європі зростає підтримка проведення військово-морської операції для експорту українського зерна, яка передбачає супровід балкерів військовими кораблями, зокрема тральщиками.
 
Литва запропонувала створення військово-морської коаліції для зняття російської блокади з українського експорту зерна через Чорне море.
 
Як повідомляла  Україна молода, перший вантажний потяг заповнений українським експортним зерном доїхав до території Литви і направляється у порт Клайпеда. Цей потяг подолав шлях, прокладений в об’їзд Білорусі, яка стала союзником росіі і фактично бере участь у війні проти України.