На Херсонщині аграріїв змушують продавати овочі в Крим за копійки

15:11, 24.05.2022
На Херсонщині аграріїв змушують продавати овочі в Крим за копійки

Російські окупанти грабують фермерів, змушуючи їх продавати вирощений урожай за безцінь

Російські окупанти змушують аграріїв Херсонщини продавати овочі в Крим за заниженими цінами. 
 
Як інформує Україна молода, про це у Фейсбуці написав депутат Херсонської облради, радник голови ОВА з питань тероборони на громадських засадах Сергій Хлань.
 
«Росіяни в Криму радіють дешевим раннім овочам, завезеним з Херсонщини. Продукція має смак і продається за значно нижчими цінами», - написав він.
 
Проте, як підкреслив депутат, нікого там не хвилює, що це урожай вкрадений в українців. Херсонська область — аграрний регіон, який постачав овочі всій країні. Спочатку російські загарбники відрізали тимчасово захоплену Херсонщину від іншої частини України, а потім змусили продавати овочі за копійки, фактично пограбувавши.
 
«На чужих смертях і горі — загарбники радіють дешевим та краденим овочам»,- зазначив Хлань.
 
Як відомо, на Херсонщині у Каховці російські загарбники примушують фермерів підписувати заяви на «осуществление сельскохозяйственной деятельности» для отримання дозволу на полив полів.
 
Фермерам на захопленій Херсонщині ворог погрожує "націоналізацією", якщо вони не отримають дозвіл від "влади" та не платитимуть "податки" незрозуміло куди.
 
Частина аграріїв не вийшли на весняно-польові роботи зовсім, частина - працюють на власних запасах пального, добрив, а є ті, хто співпрацює з ворогом і закуповує ресурси в загарбників.
 
На Херсонщині російські загарбники дозволили фермерам сіяти тільки зерно і соняшник та вимагають, щоб фермери погоджувалися безкоштовно віддавати 70% майбутнього врожаю.
 
Аграрії працюють в умовах тиску з боку російських загарбників, у сільгоспвиробників забирають техніку, поля заміновані. Ворог вивозить з Херсонщини зернові.
 
Як повідомляла УМ, у місті Кам’янка-Дніпровська Запорізької області окупанти обікрали сільськогосподарське підприємство – викрадено тони зерна та техніка. Силовики відкрили кримінальне провадження.