Окупанти спустошили елеватор і викрали техніку

17:11, 28.04.2022
Окупанти спустошили елеватор і викрали техніку

Окупанти мародерять підприємства і тонами вивозять пшеницю

У місті Кам’янка-Дніпровська Запорізької області окупанти обікрали сільськогосподарське підприємство – викрадено тони зерна та техніка. Силовики відкрили кримінальне провадження. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє у телеграм-каналі Запорізька обласна прокуратура. 
 
За даними слідства, озброєні російські військові, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, пограбували філію одного з сільгосптовариств регіону, розташовану у місті Кам’янка-Дніпровська. 
 
Викрадені з підприємства 61 тону пшениці та інше майно окупанти вивезли на вантажному транспорті ГАЗ-53, який також перебував у розпорядженні філії.
 
За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Запорізькій області.
 
Як повідомляла УМ, російські військові не лише зазнають нищівних поразок через неймовірний опір українців, втрачаючи в Україні не лише техніку та вищий особовий склад, а, схоже, не мають чого їсти через втрату запасів продовольства. Голодні солдати мародерствують по магазинах та домівках українців, крадуть все, що потрапить до рук.