Азовському морю загрожує вимирання після бомбардування Маріуполя

18:50, 18.05.2022
Азовському морю загрожує вимирання після бомбардування Маріуполя

Постійні бомбардування «Азовсталі» можуть спричинити світову екологічну катастрофу (t.me/mariupolrada)

Внаслідок регулярного бомбардування «Азовсталі», російські окупанти  могли спричинити витік десятків тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. Ця отрута знищить все живе у Азовському морі.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Маріупольська міська рада. 
 
«Витік цієї рідини повністю вб’є флору та фауну Азовського моря. Далі небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного морів»,- йдеться у повідомленні.
 
Є загроза повного вимирання Азовського моря. Бомбардування «Азовсталі» могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. 
 
Як зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко, необхідний негайний допуск на об'єкт міжнародних експертів та ООН для вивчення ситуації та попередження екологічної катастрофи світового рівня.
 
Нагадаємо, Маріуполь, який зруйнований на 95%, наразі перебуває на межі епідемічної та екологічної катастроф. Кількість їжі та питної води обмежена. Через зруйновану систему водопостачання можливе поширення інфекційних захворювань, зокрема холери. 
 
Як повідомляла УМ, постійні бомбардування та обстріли інфраструктурних об’єктів України спричиняють  значне забруднення атмосфери. У Міністерстві довкілля розробили спеціальну методику, що дозволяє порахувати рівень викиду токсичних речовин та приблизні збитки.