Вашингтон розпочав виготовляти для України важку техніку

15:51, 02.05.2022
Вашингтон розпочав виготовляти для України важку техніку

США відтермінували доставку зброї в інші країни, оскільки наразі усі виробничі лінії завантажені (Фото з відкритих джерел)

У Сполучених штатах Америки всі виробничі лініїї «завантажені таємними замовниками», оскільки розпочалося виробництво важкої техніки для України  При цьому замовлення мають виконати терміново, оскільки навіть близькі союзники США мусять чекати поставок зброї на більш пізніший строк.

Штати уже попередили Тайвань, яка замовила самохідні артилерійські установки M109A6 Paladin, що не зможуть вчасно відправити гаубиці. 
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє Reuters.
 
Причина затримки, як повідомляє Міністерство оборони Тайваню, – «перенавантажені виробничі лінії». Причини такого перенавантаження не вказуються. 
 
Втім Reuters пов’язує це з планами військової допомоги Україні.
 
Замість 2023 року поставки Тайваню відбудуться не раніше 2026-го. Не виключено, що потужності компанії BAE Systems до цього часу зафрахтовані для виробництва зброї для потреб оборони України.
 
M109A6 Paladin – глибока модернізація самохідної гаубиці, що надійшла на озброєння армії США в 1992 році. Встановлена нову башта з поліпшеним броньовим захистом і внутрішньою обшивкою з кевлара. Озброєна новітньою гарматою — M284 на станку M182A1.
 
Обладнана новою радіостанцією, автоматизованою системою управління вогнем, бортовим балістичним обчислювачем і навігаційною системою, що забезпечують автоматичне наведення гармати, приймачем космічної радіонавігаційної системою NAVSTAR.
 
Як повідомляла УМ, під час зустрічі 40 країн-союзниць на німецькій військово-повітряній базі Рамштайн обговорювалося питання посилення оборони України проти Москви. Зокрема, США пообіцяли «перевернути небо і землю», щоб допомогти Україні захищатися від неспровокованого вторгнення Росії.