У Німеччині вже планують знімати санкції з рф у випадку виведення військ з України

15:50, 01.05.2022
У Німеччині вже планують знімати санкції з рф у випадку виведення військ з України

Передумовою до зняття санкцій з рф, може бути виведенн військ з території України (Фото з відкритих джерел)

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок розглядає передумовою для зняття санкцій проти РФ виведення всіх російських військовослужбовців з території України.
 
Як інформує Україна молода, про це вона розповіла в інтерв’ю Bild am Sonntag.
 
«Припинення вогню може бути лише першим кроком. Нам зрозуміло, що санкції можуть бути зняті лише в тому випадку, якщо Росія виведе свої війська. Мир на умовах, продиктованих Росією, не принесе безпеки ні Україні, ні нам у Європі. У найгіршому разі це буде запрошення до наступної війни – ще ближче до наших кордонів»,- сказала вона.
 
Бербок заявляє, що не довіряє жодним обіцянкам президента РФ Владіміра Путіна. 
 
«Мирний порядок, який ми знали в Європі, був безповоротно зруйнований Путіним. Як би нам не хотілося, немає шляху назад до періоду до 24 лютого. Ми більше ніколи не можемо покладатися лише на обіцянки Путіна»,- заявила міністр.
 
За її словами, потрібно сприяти тому, щоб Україна була достатньо сильною, щоб сама ухвалювала рішення.
 
«Бо саме українці гинуть у цій війні і їм загрожують пригнічення та тиранія під російською окупацією. Ніхто немає права їм диктувати»,- зазначила Бербок.
 
Раніше про припинення вогню в Україні як про мінімальну умову зняття санкцій з РФ заявив держсекретар США Ентоні Блінкен . Він зазначив, що у питанні зняття обмежень враховуватиметься і думка української влади.
 
Як відомо, ЄС розробляє шостий пакет антиросійських санкцій від початку війни і Німеччина вже готова підтримати нафтове ембарго. 
 
Як повідомляла УМ, росія стала світовим лідером за кількістю накладених  на неї санкцій й випередила Іран, Венесуелу й Кубу разом узятих. З моменту повномасштабного вторгнення російських військ в Україну світова спільнота запровадила проти країни-агресора Росії понад 3 600 санкцій.