Світ запровадив проти росії понад 3600 санкцій

15:12, 14.03.2022
Світ запровадив проти росії понад 3600 санкцій

Росія випередила усі країни і стала лідером за кількістю накладених на неї санкцій (Фото з відкритих джерел)

Росія стала світовим лідером за кількістю накладених  на неї санкцій й випередила Іран, Венесуелу й Кубу разом узятих. З моменту повномасштабного вторгнення російських військ в Україну світова спільнота запровадила проти країни-агресора Росії понад 3 600 санкцій.


Як інформує Україна молода, про це розповів сьогодні на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомила пресслужба МЗС.


«Загалом проти Росії, в покарання за брутальне порушення міжнародного права та агресію проти України, за 18 днів з моменту вторгнення світова спільнота запровадила вже 3 612 обмежувальних заходів. Так називаються санкції юридичною мовою, – наголосив Кулеба.


Він уточнив, що разом із санкційними обмеженнями, які запроваджувалися проти РФ з 2014 року (з часу незаконного захоплення Криму та початку війни на Донбасі), загальна кількість антиросійських санкцій становить 6 366.


«Наразі РФ випередила Іран та Північну Корею та перетворилася на підсанкційного лідера світу, лідера за кількістю запроваджених проти неї санкцій. Росія в прямому сенсі стала світовим вигнанцем, токсичною країною, від якої відвертається світ»,– зазначив Кулеба.


Міністр додав, що внаслідок такого санкційного удару обвалюється економіка РФ та курс рубля.


Як повідомляла УМ, Британська влада не тільки оприлюднила нові авіаційні санкції, а й випробувала їх на дії.  Після їх введення, було заарештувано перший російський літак.