На Запоріжжі заборонили навігацію суден та рибальство на Дніпрі та Каховському водосховищі

15:41, 27.03.2022
На Запоріжжі заборонили навігацію суден та рибальство на Дніпрі та Каховському водосховищі

Частина узбережжя р. Дніпро та Каховського водосховища знаходиться на тимчасово окупованій території. (facebook.com/zoda.gov.ua)

Навігація маломірних суден та вилов риби заборонені на річці Дніпро у межах Запорізької області, а також на Дніпровському і Каховському водосховищах.

 

Причина: частина водних об’єктів регіону знаходиться на тимчасово окупованій території. До того ж заборона сприятиме обороні міста Запоріжжя, адже загарбники можуть переміщатися по Дніпру і водосховищу ближче до обласного центру.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у соцмережах в неділю.

 

«На даний час частина узбережжя р. Дніпро та Каховського водосховища знаходиться на тимчасово окупованій території. З метою недопущення переміщення ворожих російських військ на водних об’єктах області розпорядженням обласної військової адміністрації від 26 березня забороняється всім юридичним і фізичним особам переміщення маломірних суден на водних об’єктах області», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що такі обмеження необхідні для виконання завдань з оборони території області з боку Збройних Сил України та Нацгвардії. Заборона діятиме до закінчення воєнного стану.

 

Крім цього, також заборонено вилов риби у Дніпрі, Каховському та Дніпровському водосховищах. Промислове та любительське рибальство наразі дозволені на ставках, озерах та малих річках області.

 

 

Керівництво області підкреслює, що є загроза мінування ворогом водних об’єктів та прибережних територій, тому на тимчасово окупованих територіях шляхи під’їзду та узбережжя ставків та малих річок можуть бути небезпечними для життя.

 

За дотриманням обмежень слідкуватиме водна поліція та рибоохоронний патруль. Порушникам загрожує кримінальна відповідальність, а також вилучення маломірних суден для потреб ЗСУ.

 

«Наразі всім необхідно поставитися з розумінням до зазначених обмежень. Відсутність цивільних осіб на річці Дніпро та водосховищах - важлива умова для виконання необхідних заходів щодо охорони об’єктів, розташованих на узбережжі Каховського та Дніпровського водосховища, річки Дніпро», - констатує Запорізька обласна військова адміністрація.

 

Як повідомляла «УМ», Військово-морські сили ЗСУ феєрично знищили великий десантний корабель російських загарбників «Саратов» поблизу порту Бердянськ зранку 24 березня.