Російські військовополонені працюватимуть на відбудову України

10:15, 09.03.2022
Російські військовополонені працюватимуть на відбудову України

Полонені російські солдати працюватимуть на відновлення економіки України

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що окупанти, які потрапили в полон, працюватимуть задля відновлення економіки України.


Як інформує Україна молода, про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін. І додав, що для цього будуть використовувати усі можливості, які дає нам Женевська конвенція.


Йдеться  про використання праці тощо. Тобто всі ці люди працюватимуть згодом на відновлення економіки України, – повідомили в МВС.


Там також наголосили, що з російськими полоненими в Україні поводитимуться відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.


І саме це відрізняє нас від російського агресора, який стріляє по мирному населенню, завдає ракетно-бомбових ударів по помешканнях. І я вже не говорю про поводження з нашими військовослужбовцями, – сказав Єнін.


Він запевнив, що турбота про військовополонених не ляже тягарем на українську економіку.


До слова, напередодні міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що всі полонені російські окупанти будуть звозитися й утримуватися в одному місці.


Як повідомляла УМ, майже 100% російської бойової потужності, що  було розгорнуто для вторгнення до Україні на кордоні, Росія вже використала. Уся міць армії РФ, накопичена Москвою на російсько-українському і білорусько-українському кордонах за кілька місяців, вже була введена в Україну і зазнала відчутних втрат у живій силі і військовій техніці.