«Вовина тисяча»: за бустерну дозу Зеленський обіцяє 500 грн

15:09, 25.01.2022
«Вовина тисяча»: за бустерну дозу Зеленський обіцяє 500 грн

Зеленський пообіцяв виплатити ще 500 грн за третю дозу проти коронавіруса (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський анонсував розширення програми «єПідтримка». Відтепер українці, які зроблять бустерне щеплення від коронавірусу, отримають ще один бонус. Усім хто вакцинувався третьою дозою, щоб підсилити імунітет, влада виплатить ще по 500 гривень.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відеозвернення  Зеленського.

 

Глава держави зазначив, що українці після бустерного щеплення зможуть отримати ще 500 гривень на картку виплат в рамках програми «єПідтримка». Так влада хоче стимулювати вакцинованих українців робити третє щеплення, щоб підсилити імунітет.

 

«Імунітет зростає після кожної дози вакцини. Стратегія бустеризації стала єдиним стандартом для всіх розвинених країн», – підкреслив Володимир Зеленський.

 

Нині  вакциновані двома дозами вакцини українці можуть отримати «тисячу Зеленського» й витратити кошти на: квитки в театр, кіно чи на концерт; абонемент в спортзал чи фітнес-центр; книги; квитки на потяг та внутрішні авіарейси; медикаменти (для людей від 60 років).

 

Незабаром тисячу гривень «єПідтримки» видаватимуть вакцинованим підліткам.

 

Як повідомляла УМ, із 24 січня вакциновані українці старші за 60 років мають можливість придбати ліки за гроші з «єПідтримки». Це можна зробити як онлайн, так і офлайн.