Європарламент пропонує відключити Росію від SWIFT

17:55, 28.04.2021
Європарламент пропонує відключити Росію від SWIFT

Європарламент закликає Росію припинити всі провокації.

Європейський парламент запропонував відключити Російську Федерацію від системи платежів SWIFT, а також відмовитися від російських нафти і газу.

 

До таких заходів депутати Європарламенту пропонують вдатися у тому випадку, якщо Кремль продовжить провокації та агресію щодо України.

 

Як інформує Україна молода, відповідний проєкт резолюції європарламентарів роздратовано коментують у російських ЗМІ у середу.

 

Зокрема, у документі закликають російську сторону "припинити невиправдане розгортання військових сил для створення загроз сусідам".

 

"Європарламент закликає Росію... припинити всі провокації та утриматися від подібних дій в майбутньому, розрядити напруження", - ідеться в проекті документа.

 

При цьому парламентаріям прикро, що погіршилися відносини з РФ, вони вважають, що в цьому провина лежить виключно на Кремлі.

 

Офіційна Москва вже відреагувала на можливе відключення від SWIFT.

 

"Хай спробують... Наш бронепоїзд стоїть на запасній колії, і, природно, повна впевненість у нашій силі і могутності й у відповідній реакції, безсумнівно, є, тому і впевненість ми відчуваємо", - заявив спецпредставник президента РФ з питань міжнародного співробітництва в сфері інформаційної безпеки Андрій Крутських.

 

За його словами, Росія в останні роки зміцнила свою обороноздатність.

 

"У цьому сенсі відчуваємо себе цілком упевнено, і не думаю, що хтось хотів би ризикувати", - пригрозив Крутських.

 

Раніше президент Європарламенту Давид Сассолі заявляв, що ЄС повинен побачити деескалацію напруження, а РФ повинна згадати про дотримання взятих на себе міжнародних зобов'язань і припинити нагнітати ситуацію біля кордонів з Україною.

 

Як повідомляла "УМ", Сейм Литви підтримав інтеграцію України до Європейського Союзу та Євроатлантичного Альянсу.