Підприємці на Прикарпатті заблокували «Буковель» з вимогою закрити курорт

13:25, 11.03.2021
Підприємці на Прикарпатті заблокували «Буковель» з вимогою закрити курорт

Акція поблизу Буковеля є "попереджувальною".

11 березня підприємці з Івано-Франківської області заблокували дорогу на курорт “Буковель” з вимогою його закриття. Як розповіли організатори, акція є "попереджувальною".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє місцеве видання "Галка".



Акція розпочалася близько 10:00, її учасники рухаються по пішохідному переході на в’їзд до "Буковелю".

 

Як зазначила представниця "SaveФОП - Прикарпаття" Людмила Климчук, в акції беруть участь представники середнього бізнесу з Івано-Франківська, Калуша, Долини та Коломиї.

 

Підприємці виступають з такими питаннями та вимогами:


1. Чому після закриття малого бізнесу на карантин ситуація не покращилась, а погіршилась?

2. Чому на запитання скільки буде тривати карантин, ніхто не може дати відповіді?

3. Чому працювати заборонили, а податки і оренду не скасували, ціни на комунальні послуги підвищили, короновірус розповсюджується, а лікування платне?

4. Згідно висновків Міністерства охорони здоров’я, новий спалах коронавірусної хвороби в Івано-Франківській області почався з гірськолижного курорту “Буковель”. Про це на форумі “Україна 30. Інфраструктура” сказав заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко. Звідси випливає логічний висновок - якщо джерелом розповсюдження вірусу є курорт “Буковель”, то потрібно терміново його закрити, щоб перервати ланцюг розповсюдження вірусу.

 

Підприємці вимагають рівні умови ведення бізнесу: запровадити жорсткі обмеження для всіх, без виключення, на чітко визначений термін; дозволити діяльність мікробізнесу та забезпечити контроль за дотриманням карантинних норм. 

 

Нагадаємо, Івано-Франківська область перебуває в "червоній" зоні карантину. При цьому курорт "Буковель" продовжує працювати, хоча і з деякими обмеженнями.

 

Як повідомляла УМ, під час новорічної відпустки у Буковелі весело фотографувався з численними бажаючими президент Володимир Зеленський, коли європейські курорти дотримувалися сувогого карантину.