Без шкарпеток та лампочок: у мережі показали заборонені до продажу в локдаун товари

12:50, 08.01.2021
Без шкарпеток та лампочок: у мережі показали заборонені до продажу в локдаун товари

З 8 січня в Україні почали діяти посилені карантинні обмеження, які триватимуть до 25 січня.

З настанням посилених карантинних обмежень в соцмережах публікують фото того, як в магазинах стрічками закривають заборонені до продажу товари.

 

Зокрема, покупців попереджають про заборону продажу засобів для чищення, жіночих колготок, шкарпеток, лампочок, посуду і т. д.

 

При цьому перед локдауном уряд вніс зміни в список дозволених до продажу товарів.

 

"За що заборонили черевики чистити? Чим ми завинили, що зобов'язані в брудному взутті ходити?", - пише в Facebook журналістка Олена Скидан.

 

 

Полиці із забороненими товарами як-от бритви чи шкарпетки тимчасово заблокували клейкою стрічкою. Окрім того, такі товари не пробивають на касах.

 

 

Однак люди не втрачають надії придбати потрібні речі. Через це у супермаркетах виникають сутички між працівниками та покупцями.

 

 

Така ситуація відбувається в низці українських міст.

 

До прикладу, Харківські супермаркети і крамниці теж закрили доступ до заборонених товарів.

 

Місцеві жителі жартують, що саме "колготки, лампочки та шкарпетки є найбільш небезпечним джерелом зараження коронавірусом.

 

Цікаво, що у магазинах люди найактивніше намагаються придбати саме шкарпетки.
 


У Дніпрі також не продають товари із забороненого списку. У деяких супермаркетах доступ до них перекрили, в інших – встановили таблички із нагадуванням про розпорядження Кабміну.

 

Однак покупців заспокоюють тим, що усі товари можна придбати з доставкою, тому впадати у відчай не варто.

 

Нардеп від "Слуги народу" Олексій Леонов на своїй сторінці у фейсбуці розповів про ситуацію в Одесі. За словами народного обранця, там також не можна придбати певні товари.

 

"Мовчу про логіку, нема більше сил про неї говорити. Кабінет Міністрів рятує людей від колготок. Принаймні від чогось рятує", - заявив Леонов.

 

Народний обранець також наголосив, що присвячує свій допис усім, хто казав, що заборона на низку товарів, – це фейк.

 

Водночас, в "Епіцентрі", поки вся країна на карантині: жодних заборон на товари й натовпи, повідомляє новинний телеграм канал Pavlovsky News.

 

Українці показали, що відбувається в Епіцентрі, поки вся країна на карантині: жодних заборон на товари й натовпи

 

Як вдалося побачити кореспондентам, в рядах з товарами покупець може обрати собі необхідні йому чи їй речі, а потім оформити замовлення онлайн

 

На вході працівники попереджають, що товари, які не внесені до списку першої необхідності, потрібно буде оформити через онлайн замовлення. А ось, наприклад, з продуктами, вас зможуть випустити відразу.

 

У підсумку все дозволене ви можете придбати як зазвичай - просто сплативши на касі. Решту асортименту можна вибрати в залі, скласти в візок, через працівників залу оформити як онлайн замовлення, оплатити і забрати товар. У пункті видачі онлайн замовлень вже утворилася черга людей з візками — доставкою додому "онлайн-замовлення" не обмежується, залишається й опція самовивозу.

 

Як повідомляла УМ,  з 8 січня в Україні почали діяти посилені карантинні обмеження, які триватимуть до 24 січня.