Журналісти та видавці закликають уряд не забороняти продаж газет у крамницях

14:33, 05.01.2021
Журналісти та видавці закликають уряд не забороняти продаж газет у крамницях

Американська торговельна палата в Україні закликала Уряд переглянути умови січневого локдауну

Доступ до інформації надзвичайно важливий якраз у такі складні часи, коли епідемія провокує паніку серед громадян

 

Як інформує УМ, про це пише на своїй сторінці у Facebook голова НСЖУ Сергій Томіленко.

 

У своєму дописі він зауважив, що торгівля супутніми товарами у супермаркетах не провокує масових зібрань громадян і є такою ж безпечною, як і торгівля продуктами. Натомість заборона розповсюдження преси обмежує право громадян на доступ до інформації та посилює економічну кризу українських ЗМІ.

 

«На фоні урядової байдужості до розробки та втілення антикризової політики підтримки українських медіа, особливо медіа місцевих, заборона на торгівлю пресою — нерозумна та деструктивна», — наголошує голова НСЖУ.

 
 

 

Ще 19 грудня до Кабінету Міністрів надійшло спільне звернення Української Асоціації Медіа Бізнесу, Національної Спілки Журналістів України та Асоціації Незалежних Регіональних Видавців України, у якому був заклик зняти заборону та торгівлю пресою у супермаркетах в умовах локдауну.

 

31 грудня Американська торговельна палата в Україні закликала Уряд переглянути умови січневого локдауну та дозволити торгівлю пресою в магазинах. Зміни досі не внесені.

 

«Торгові оператори вже повідомили редакціям українських газет і журналів, що з січня припиняють збут преси. До НСЖУ надійшли скарги від видавців із Києва, Запоріжжя, Черкас та Львова. Важливе інформування громадян, особливо у регіонах, ставиться на паузу», — зазначив Томіленко.

 

Як повідомляла УМ, в Україні можуть скасувати жорсткий карантин із 8 по 24 січня. Зокрема, такої можливості не виключають в офісі президента.