Пєсков визнав небезпеку нових санкцій для «Північного потоку-2»

15:22, 24.12.2020
Пєсков визнав небезпеку нових санкцій для «Північного потоку-2»

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Американські санкції здатні максимально ускладнити будівництво "Північного потоку-2".

 

Як інформує УМ, так прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував інформацію про нові санкції США, повідомляє ТАСС.
 

 

"Безумовно, рестрикції, які американці вже прийняли, які в них заплановані в проекті оборонного бюджету, звісно ж, спрямовані на те, щоб максимально ускладнити реалізацію цього проекту, такого необхідного Європі в плані європейської енергетичної безпеки... Авжеж це здатне ускладнити, але разом з тим все-таки і наші європейські партнери, і ми зацікавлені в тому, щоб цей проект був реалізований, щоб його було фіналізовано в інтересах європейських споживачів і російських постачальників газу", - сказав представник Кремля.

 

Говорячи про те, чи встигне адміністрація Дональда Трампа зупинити проект, Пєсков зауважив: "Ми тут не схильні гадати на кавовій гущі".
 

 

Нагадаємо, у середині грудня будівництво Північного потоку-2 було відновлено у водах Німеччини після майже річної зупинки. Пізніше стало відомо, що сухопутний відрізок ПП-2 готовий до введення, але термін закінчення робіт у морі поки невідомий.
 

 

При цьому в США вважають, що Північний потік-2 ніколи не запуститься, якщо проти нього введуть нові санкції.

 

Як повідомляла УМ, президент США Дональд Трамп наклав вето на оборонний бюджет, який передбачає посилення санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2" і допомогу Україні.

 

Нагадаємо, США намагаються заблокувати завершення будівництва "Північного потоку-2" через давні побоювання, що додаткові потоки російського газу збільшать політичний вплив Кремля на країни Європейського Союзу.

 

Путін назвав «Північний потік-2» вигідним для Європи