Ексглава «Нафтогазу» Ігор Бакай засуджений у Москві до чотирьох років умовно

08:49, 28.11.2020
Ексглава «Нафтогазу» Ігор Бакай засуджений у Москві до чотирьох років умовно

Ігор Бакай втік з України 15 років тому і отримав російське громадянство.

Басманний суд Москви засудив колишнього главу НАК «Нафтогаз Україна» і екскерівника Державного управління справами України Ігоря Бакая до чотирьох років позбавлення волі умовно.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє російський «Интерфакс».

 

Зазначається, суд призначив Бакаю випробувальний термін у 4 роки. Його визнали винним у шахрайстві в особливо великих розмірах.

 

Ігоря Бакая затримали в Москві в жовтні 2017 року і за санкцією суду його взяли під варту. Згодом запобіжний захід змінили на домашній арешт.

 

Бакай обвинувачувався у викраденні $12 мільйонів у компанії Metalloinvest Limited, отриманих в рамках договору позики від імені холдингу «Индустриальная группа «Русский медведь».

 

В МВС Росії, коментуючи справу Бакая, називали суму у 630 мільйонів рублів.

 

 

Як відомо, Ігор Бакай був першим главою правління «Нафтогаз України» — з 1998 до 2000 року. З 1997 рік до 2000-го також був позаштатним радником президента України Леоніда Кучми. У 2003—2004 роках очолював Державне управління справами.

 

Після Помаранчевої революції у 2005 році проти Бакая відкрили низку кримінальних проваджень за фактами привласнення державної власності — йшлося, зокрема, про готелі «Дніпро» й «Україна», а також майно Національного комплексу «Експоцентр України».

 

Утім, у 2005 році Бакай втік до Москви і отримав російське громадянство. У травні того ж року МВС України оголосило його в розшук. У 2010 році за рішенням суду в Києві всі кримінальні справи стосовно Бакая були закриті.