Катерину Рожкову не звільнили з НБУ через відсутність кворуму

15:55, 16.10.2020
Катерину Рожкову не звільнили з НБУ через відсутність кворуму

Інформацію про звільнення Рожкової і Сологуба кілька днів поспіль розповсюджували ЗМІ.

Ймовірні плани щодо звільнення з посад першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової і заступника голови НБУ Дмитра Сологуба не справдилися у п’ятницю.

 

Дане питання навіть не внесли до порядку денного засідання Ради НБУ в п’ятницю, оскільки саме засідання не відбулося через відсутність кворуму.

 

Як інформує «Україна молода», про це на правах анонімності повідомили різні джерела з Нацбанку в коментарях низці ЗМІ.

 

Так, інформацію про звільнення Рожкової і Сологуба кілька днів поспіль розповсюджували ЗМІ, але в підсумку засідання Ради НБУ перенесли.

 

Зокрема, це підтвердив співрозмовник видання «Оглядач» з Ради НБУ. За його словами, сьогоднішнє засідання довелося скасувати.

 

За даними джерел Лига.net, засідання ради НБУ перенесли на 27 жовтня.

 

"У сьогоднішньому порядку не було питання звільнення Катерини Рожкової і Дмитра Сологуба", – зазначив співрозмовник видання.

 

Пізніше в прес-службі НБУ спростували інформацію про внесення главою центробанку Кирилом Шевченком подання до Ради Нацбанку про звільнення своїх чинних заступників, передає "Інтерфакс-Україна".

 

"Глава НБУ не робив подання Раді НБУ про звільнення своїх чинниз заступників", – зазначено в повідомленні.

 

Як повідомив член Ради НБУ Віктор Козюк, призначене на п'ятницю засідання Ради скасували з технічних причин. Член Ради Василь Горбаль уточнив, що наступне планове засідання – 27 жовтня.

 

За іншим сценарієм, Рада НБУ може ухвалити рішення про перерозподіл повноважень між членами правління, передає «Економічна правда».

 

"Членам старої команди – Рожковій та Дмитру Сологубу – віддадуть адміністративні функції, позбавивши їх впливу на регулювання банківської діяльності чи формування монетарної політики", – сказано у статті.

 

Як повідомляла «УМ», 5 жовтня Рада Національного банку України оголосила догану і висловила недовіру Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу, які є членами команди попереднього голови Нацбанку Якова Смолія.