Укроборонпром досі закуповує техніку в Гладковського-Свинарчука – «Наші гроші»

10:35, 12.10.2020
Укроборонпром досі закуповує техніку в Гладковського-Свинарчука – «Наші гроші»

Компанія "Укроборонсервіс" 30 вересня підписала угоду з дочірньою компанією "Автомобільної компанії "Богдан Моторс" про постачання бронеавтомобілів. Ця компанія належить Олегу Гладковському, якого пов'язують з корупційними схемами в Укроборонпромі.

 

До 20 листопада 2020 поставлять шість броньованих військових автомобілів "Барс-8" вартістю 7,42 мільйона гривень кожен, повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на дані системи ProZorro.

 

Загальна сума договору становить 44,49 мільйона гривень. Аванс у 70% держпідприємство вже мало виплатити протягом десяти банківських днів після підписання угоди, а решту – протягом місяця після поставки.

 

Корупції, схоже, у цій історії немає, адже ціна для такого бронемобіля виправдана. Втім більш цікавою є політична складова. Адже скандал з Олегом Гладковським "спалахнув" просто перед президентськими виборами в Україні й частково коштував Петру Порошенку другого президентського терміну.

 

Корупцію у владній команді Порошенку тоді закидали всі, а команда майбутнього президента – чи не найбільше. Тож після зміни влади продовження співпраці оборонного комплексу з компаніями Олега Гладковського щонайменше викликає питання.

 

"Барс-8" - це бронемобіль на базі Dodge Ram, який "Богдан" виготовляє спільно з компанією "Науково-виробниче об'єднання "Практика". "Барс-8" має протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 й перебуває на озброєнні з 2020 року.

 

Як повідомляла УМ,  фігуранту скандалу щодо розкрадання в оборонці Жукову оголосили підозру