Розкрадання в Укроборонпромі: фігурант Жуков став підозрюваним

11:25, 20.08.2020
Розкрадання в Укроборонпромі: фігурант Жуков став підозрюваним

Подробиць відомство наразі не розголошує.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру в корупції фігуранту скандалу в Укроборонпромі Віталію Жукову. Інших деталей відомство наразі не розголошує.

 

Як інформує УМ, Жукову оголосили підозру в наданні хабаря.

 

Директор НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю "Українській правді" заявив: "Я дату точно не скажу (коли оголосили підозру – 24 канал). Але це буквально нещодавно", - повідомив Ситник.

 

пан Ситник наразі не дав відповіді на запитання, кому Жуков, за версією слідства, дав хабаря.

 

Водночас додав, що вже незабаром його відомство "остаточно дасть оцінку всьому тому, про що говорилось". На думку директора, до середини осені 2020 року бюро "спробує відповісти на всі питання" щодо оборудок в оборонці.

 

Як повідомляла УМ, у лютому 2019 року розслідувачі з проєкту Bihus.Info з'ясували, що Ігор Гладковський, син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою організували підставні фірми.

 

Через ці фірми вони поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин.

 

Відбувалося це за завищеними у 2 – 4 рази цінами. За даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 мільйонів гривень. Скільки грошей заробили головні фігуранти корупційної схеми в “Укроборонпромі”: розслідування

 

Жукову та його ймовірному співучаснику Рогозі повідомили про підозру в ухиленні від податків одразу після оприлюднення журналістського розслідування
У жовтні стало відомо, що прокуратура просить суд звільнити їх від відповідальності.

 

Суди ухвалили повернути прокурору матеріали по Рогозі і Жукову "для здійснення кримінального провадження у загальному порядку".

 

У квітні 2020 року їм посилили підозри. Чоловіків підозрюють в ухиленні від податків на 49 мільйонів гривень та відмиванні грошей.

 

19 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 15 грудня та визначив йому заставу у розмірі 10 мільйонів 623 тисячі 130 гривень. 

 

21 жовтня 2019 року Олег Гладковський вийшов з-під варти після внесення застави.