Катерина Рожкова закликає банки здешевити кредити

21:52, 24.06.2020
Катерина Рожкова закликає банки здешевити кредити

Катерина Рожкова закликала банки активно проводити реструктуризацію кредитів та адаптувати кредитні продукти до нових умов.

Заступник голови Національного банку Катерина Рожкова закликала банки активно проводити реструктуризацію кредитів та адаптувати кредитні продукти до нових умов, а саме - зробити їх дешевшими для бізнесу та населення.

 

Як інформує «Україна молода», про це пані Рожкова сказала на брифінгу в середу.

 

«Ми закликаємо банки до двох речей: перше - реструктуризацію треба проводити проактивно. Банки вже сьогодні повинні мати стандартні продукти по реструктуризації для роздрібних клієнтів, для населення, для малого та середнього бізнесу, щоб пришвидшити, полегшити цей процес та мінімізувати потенційний негативний вплив на капітал», - зазначила заступник голови НБУ.

 

І додала: «Другий момент - економіка потребує банківської підтримки і, враховуючи зміни умов та той факт, що фінансовий стан підприємств та населення погіршився в результаті цієї кризи, ми закликаємо банки адаптувати нові кредитні продукти до нових умов. Зробити їх доступними для бізнесу та населення, не такими агресивними за ціною та термінали надання».

 

За її словами, це дозволить економіці швидше відновитись.

 

За оцінками НБУ, понад 10% незабезпечених споживчих кредитів можуть стати непрацюючими через кризу. Ці збитки реалізуються протягом наступних кількох кварталів, тож банки не повинні зволікати з їх визнанням та вчасно формувати резерви.

 

Як повідомляла «УМ», Нацбанк виграв у Верховному суді справу проти родини Суркісів щодо націоналізації «ПриватБанку».