Вибух на Позняках: Аваков повідомив про обшуки у газорозподільній компанії

15:40, 21.06.2020
Вибух на Позняках: Аваков повідомив про обшуки у газорозподільній компанії

На місці вибуху на Познякахї працює 420 осіб особового складу – поліція та рятувальники, а також 60 одиниць техніки. (Фото МВС)

Слідчі поліції наразі розглядають дві версії причини вибуху у багатоповерхівці на Позняках у Києві: вибух газу або підрив вибухового пристрою.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це сказав журналістам на місці події міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у неділю.

 

За його словами, зразки зібраних на місці матеріалів уже відправлено на експертизу. На місці події працює 420 осіб особового складу – поліція та рятувальники, а також 60 одиниць техніки.

 

Арсен Аваков також повідомив про організацію роботи на місці події: «Незабаром люди зможуть забрати найнеобхідніші речі, після цього зробимо опечатку квартир і буде цілодобове оточення поліцейських та гвардійців для захисту від мародерів. Наразі встановлено намети для постраждалих та організовано харчування».

 

Водночас, за словами пана Авакова, Національна поліція наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух.

 

За його словами, продовжуються роботи по розбиранню завалів.

 

 

Нагадаємо, на місці події також перебувають секретар РНБО Олексій Данілов, глава Нацполіції Ігор Клименко, глава ДСНС Микола Чечоткін, мер Києва Віталій Кличко.

 

Працюють всі екстрені служби. У результаті обвалу перекриттів між поверхами дві людини загинуло, трьох осіб деблокували.

 

Як повідомляла «УМ», після потужного вибуху, що стався у багатоквартирному житловому будинку в Києві на розі вулиць Крушельницької і проспекту Петра Григоренка, влада Києва і уряд заяивли, що допоможуть постраждалим.