Зеленський пропонує Жеваго вийти на зв’язок

11:07, 07.03.2020
Зеленський пропонує Жеваго вийти на зв’язок

Президент Зеленський під час відвідин заводу КрАЗ.

Президент Володимир Зеленський попросив генерального директора Кременчуцького автомобільного заводу передати власнику підприємства Костянтину Жеваго прохання вийти на зв’язок.

 

Про це Зеленський повідомив під час відвідування Кременчуцького автомобільного заводу (КрАЗ).

 

«Передайте власнику, щоб вони вийшли з нами на зв’язок. Тоді можна і вирішити питання з банкрутством і вийти з цих всіх позовів і судових справ. З того що ми зараз чуємо, це єдиний вихід. Паралельно ми все зробимо, те що ви попросили, але можуть бути проблеми», - заявив глава держави.

 

Водночас, присутній міністр інфраструктури Владислав Криклій додав: «Завод повертає нам власника, ми повертаємо державні замовлення. Все справедливо».

 

«В принципі чесно», - погодився Зеленський

 

Нагадаємо, Костянтин Жеваго був депутатом Верховної Ради 3-8 скликань, зокрема від «Блоку Юлії Тимошенко» і як самовисуванець.

 

9 жовтня 2019 року тодішній директор ДБР Роман Труба заявив, що екснардепа оголосили в розшук по Україні та планують оголосити у міжнародний розшук у провадженні, яке розслідує ГБР.

 

Жеваго підозрюють у причетності до схеми щодо розтрати і легалізації 2,5 млрд грн банку «Фінанси та Кредит».

 

У жовтні 2019 року Жеваго з власної ініціативи залишив посаду генерального директора компанії Ferrexpo, мажоритарієм та CEO якої він є.

 

У грудні 2019-го Нацбанк розпочав примусове стягнення з ексвласника банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго 1,5 мільярда гривень за рішенням суду.

 

Як повідомляла «УМ», під час відвідин заводу «АвтоКрАЗ» у Кременчуці Полтавської області, Зеленський сів за кермо великовантажівки КрАЗ, глава держави також був вражений демонстраційними випробування техніки на спеціальному полігоні.