Зеленський сів за кермо КрАЗу

19:01, 06.03.2020
Зеленський сів за кермо КрАЗу

Володимир Зеленський був приємно вражений випробування великовантажівок КрАЗ. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський відвідав завод «АвтоКрАЗ» у Кременчуці Полтавської області в п’ятницю. Керівництво заводу продемонструвало главі держави  випробування техніки на спеціальному полігоні та зразки продукції підприємства.

 

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

 

Зокрема, техніка пересувалася з перешкодами на суші та у воді, рухалася з великим нахилом та показала якість деталей, зокрема двигуна.

 

Зеленський схвально оцінив презентацію й можливості техніки: «Ці випробування справді вражають!». А потім навіть сів за кермо КрАЗу.

 

Наразі підприємство перебуває у складній ситуації, тож його керівництво разом з главою держави, міністром інфраструктури Владиславом Криклієм та очільниками області й міста обговорили шляхи виведення заводу з кризи.

 

За словами гендиректора підприємства Романа Черняка, у 2015-2016 роках «АвтоКрАЗ» постачав Збройним силам України тисячу автомобілів на рік, але згодом обсяги замовлень почали падати, а з 2018 року замовлення припинилися взагалі. Тож пан Черняк попросив президента підтримати завод держзамовленням.

 

На його переконання, техніка «АвтоКрАЗу» може стати «хребтом української армії».

Зеленський наголосив, що у підприємства має бути план виготовлення продукції, і закликав подавати на тендер свої пропозиції, але ці пропозиції мають бути чесними, зокрема щодо дотримання умов виробництва й термінів.

 

«Скільки і якої продукції ви готові виготовляти, за яку ціну і яка при цьому буде заробітна плата працівників?» – запитав президент.

 

І наголосив на тому, що завод має не лише акцентувати увагу на виготовленні автомобілів для потреб війська, а й працювати у напрямку виробництва спеціальної техніки для комунальних підприємств, місцевих громад, приватного сектору.

 

Володимир Зеленський наголосив, що «АвтоКрАЗ» має працювати над поліпшенням якості продукції, її технічних характеристик та дотримуватися термінів виконання замовлень.

 

Своєю чергою міністр Криклій зазначив, що торік міністерство підтримало завод і забезпечило його замовленням від «Укравтодору», яке, хоч із запізненням, але було виконане. Він пообіцяв опрацювати питання, озвучені главою держави разом із керівництвом міста й області.

 

ПрАТ «АвтоКрАЗ» – єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів із замкнутим технологічним циклом виробництва. Кременчуцький автозавод виготовляє широку лінійку вантажівок для будівельної, гірничодобувної та лісозаготівельної галузей, дорожнього та комунального господарств, нафтогазового комплексу, Збройних сил та Державної служби з надзвичайних ситуацій.