ТОП-25: Олена Зеленська увійшла в список найвпливовіших жінок світу

13:02, 30.11.2023
ТОП-25: Олена Зеленська увійшла в список найвпливовіших жінок світу

Олена Зеленська увійшла у ТОП-25 найвпливовіших жінок світу за версією Financial Times

У цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times увійшлаперша леді України Олена Зеленська.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Financial Times.

 

Зеленську у список найвпливовіших жінок додала прем’єрка Естонії Кая Каллас. У своєму коментарі вона зазначила, що її найбільше в Зеленській захоплює "чесність".

 

"Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну вона (Олена Зеленська – ред.) сказала журналісту: "Ніхто з нас не в порядку". Вона знає, як це - прокинутися і побачити, що твоя батьківщина захоплена імперіалістичним сусідом; не знати, коли і чи побачиш ти своїх близьких наступного разу; як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи на все це", - сказано в повідомлені.

 

За словами Каллас, "як і її чоловік, Зеленська стала світовим символом стійкості".

 

"Її лідерство у вирішенні питань психічного здоров'я українців під час війни є життєво важливим. .. Зараз світ повинен прислухатися до Зеленської і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти Росію і покласти край стражданням", - підкреслила прем’єрка Естонії.

 

Також у списку найвпливовіших жінок австралійська акторка Марго Роббі, американська співачка Бейонсе, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, іранська правозахисниця Наргес Мохаммаді, директорка з технологій компанії OpenAI Міра Мураті, виконавча секретарка Конвенції про біологічне різноманіття ООН Елізабет Марума Мрема, міністерка охорони довкілля Бразилії Маріна Сілва.

 

Як повідомляла УМ, У Лівадії продали квартиру Олени Зеленської за 44 млн рублів.