«Барбі»-рекордсменка: фентезі-комедія стала найкасовішою стрічкою року

18:46, 03.09.2023
«Барбі»-рекордсменка:  фентезі-комедія стала найкасовішою стрічкою року

«Барбі» офіційно став найкасовішим релізом року з 1,36 мільярда доларів у світі (Фото: Warner Bros/Courtesy Everett Collection)

Найкасовішим фільмом року стала фентезі-комедія «Барбі» з Марго Роббі та Раяном Гослінгом у головних ролях.

 

Стрічка зібрала у світовому прокаті рекордні $1,36 млрд, випередивши анімаційний фільм «Брати Супер Маріо в кіно», який вийшов у квітні і зібрав $1,35 мільярда.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Variety.

 

За перші чотири тижні прокату фентезі-комедія «Барбі» стала найкасовішим фільмом Warner Bros. в Україні, а за шість тижнів — найкасовішим фільмом в історії Warner Bros

 

Збори від світового прокату фентезі-комедії «Барбі» за 17 днів показу перевищили $1 мільярд, що зробило Грету Гервіг першою в історії жінкою-режисеркою, чия робота зібрала таку суму.

 

Barbie — популярна американська пригодницька фентезійна комедія. У головних ролях — Марго Роббі та Раян Гослінг. Фільм вийшов у прокат наприкінці липня.

 

Як повідомляла "УМ", картина сценаристки і режисерки Грети Гервіг, яка зняла фільми «Маленькі жінки» та «Леді-Птаха», розповідає про життя Барбі (найпопулярнішої ляльки усіх часів) і Кена, що вперше потраплять до світу звичайних людей, залишивши свій Барбіленд.