Дівчина з казкової країни: в український прокат вийшов фільм «Барбі»

02.08.2023
Дівчина з казкової країни: в український прокат вийшов фільм «Барбі»

Марго Роббі.

Якщо в пошуковику Google написати в запиті «Барбі» або Марго Роббі, весь екран заблимає-замиготить зірочками, а заголовки і тло сторінки стануть рожеві.

 

Такі спецефекти — на честь виходу в прокат довгоочікуваної стрічки «Барбі» з Марго Роббі та Раяном Гослінгом у головних ролях.


Картина сценаристки і режисерки Грети Гервіг, яка зняла фільми «Маленькі жінки» та «Леді-Птаха», розповідає про життя Барбі (найпопулярнішої ляльки усіх часів) і Кена, що вперше потраплять до світу звичайних людей, залишивши свій Барбіленд.


За сюжетом, головна героїня фільму Барбі живе в Барбіленді разом з іншими Барбі, Кенами та іншими іграшками з цієї серії. У Барбіленді все завжди ідеально. Тому, коли в ідеальному житті нашої Барбі починають відбуватися певні неприємності, вона усвідомлює, що щось іде не так, — і це може бути пов’язано з реальним світом.

 

Вона вирушає в подорож, щоб краще зрозуміти, що відбувається та ким є вона, звичайна лялька, в цьому, як виявляється, зовсім непростому і неказковому світі. А компанію їй складе ляльковий Кен, який у неї закоханий.


Роль лялькової Барбі зіграла 33-річна австралійська актриса Марго Роббі— блондинка з ідеальними формами, яка і справді нагадує своєю зовнішністю всесвітньо відому ляльку. «Коли я вперше побачила сценарій, я подумала, що нам не дозволять таке зняти. Моя реакція була такою: «О, це дуже добре! Дуже шкода, що це ніколи не побачить світ, тому що нам не дадуть зробити цей фільм». Але нам усе дозволили», — інтригує Марго, яка до виходу фільму зов­сім нічого не розповідала про свою роботу над стрічкою.


Насправді за яскравою рожевою історією про іграшковий ляльковий світ ховаються значно глибші сенси й ідеї, що їх хотіли донести творці стрічки. Тут вам розмірковування про фемінізм і патріархат, стосунки між чоловіками і жінками, філософські розмірковування про життя і смерть та ще багато-багато всього. Це значно глибше кіно, ніж може здатися на перший погляд.


«Кіно, яке одночасно смішить і піддратовує, розважає і втомлює, спантеличує і розчулює. Легке, музично-дупорухальне і серйозне водночас.


Необов’яз­кова дружня порада: дітям років до 15-16 немає великого сенсу його дивитись. Не зрозуміють», — пише у фейсбук-спільноті «Враження» Тетяна Попович. Хоча ті, хто вже ходив на стрічку з дітьми, кажуть, що малечу можна сміливо брати — картинка настільки красива і яскрава, що дівчатка точно будуть у захваті!


До речі, тільки за перші чотири дні прокату в українських кінотеатрах «Барбі» подивилися 226 тис. 757 глядачів, повідомив 24 канал, посилаючись на інформацію дистриб’ютора Kinomania LLC. Таким чином, тільки за цей період фільм зібрав понад 33 мільйони гривень та випередив попереднього лідера прокату, стрічку «Аватар: Шлях води» Джеймса Кемерона, який зібрав 25,8 мільйона гривень. З аналогічним успіхом стрічка проходить і у світовому кінопрокаті.