Євробачення-2023: співачка Loreen зі Швеції вдруге виграла конкурс, відео

02:33, 14.05.2023
Євробачення-2023: співачка Loreen зі Швеції вдруге виграла конкурс, відео

Представниця Швеції співачка Loreen вдруге святкує перемогу на Євробаченні. (suspilne.media)

Представниця Швеції співачка Loreen з піснею Tattoo вдруге в своїй кар’єрі перемогла у гранд-фіналі пісенного конкурсу Євробачення, який відбувся у британському Ліверпулі в ніч на неділю.

 

Журі віддали представниці Швеції 340 балів, а глядачі – 243 бали. Загалом, Loreen отримала 583 бали, а це, зі свого боку, дозволило обійти конкурентів та посісти перше місце на Євробаченні 2023.

 

Про це інформує Україна молода з посиланням на Суспільне, яке є національним мовником конкурсу.

 

При цьому, друге місце посів фінський артист Käärijä з піснею Cha Cha Cha, поступившись Loreen лише у 56 балів.

 

На третьому місці представниця з Ізраїлю Ноа Кірел.

 

 

Тоді як представник України гурт Tvorchi посів шосте місце на Євробаченні 2023, набравши 243 бали.

 

Яке саме місто Швеції прийматиме пісенний конкурс у наступному році наразі невідомо.

 

 

Розпочалося шоу із вибухового виступу гурту Kalush Orchestra з хітом "Stefania", а родзинкою відео стала камео-поява принцеси Уельської Кейт Міддлтон.

 

Нагадаємо, на Євробаченні у 2022 році переміг гурт Kalush Orchestra з України, тому і конкурс у 2023-му мав би проходити у нас. Проте через повномасштабне вторгнення росії, проведення Євробачення було неможливим. На підмогу пришла Велика Британія, яка запропонувала провести конкурс у себе, а саме в Ліверпулі.

 

Однак організатори приділили багато уваги Україні та наші культурі. Зокрема, однією з ведучих стала українська рок-діва Юля Саніна з гурту The Hardkiss. До речі, саме вона й відкривала конкурс цього року.

 

 

Також на сцену Євробачення запросили й інших українських артистів. Так, співачка Alyosha показала номер про війну в Україні, під час якого лунала сирена.

 

Співачка Марія Яремчук, яка у 2014 році посіла на конкурсі шосте місце, презентувала номер, присвячений своєму батькові та легендарному композитору Назарію Яремчуку.

 

Особливу увагу відвели й іншим українським артистам, які свого часу відзначилися на сцені Євробачення. Свої виступи показали Вєрка Сердючка, Джамала, Go-A, Kalush Orchestra.

 

Загалом склалося враження, що попри місце проведення у Ліверпулі, душа цьогорічного Євробачення повністю належала Україні.