Природній парк «Тузловські лимани»: на літо прилетіло 210 рожевих фламінго

18:32, 08.05.2023
Природній парк «Тузловські лимани»: на літо прилетіло 210 рожевих фламінго

На Одещині оселилося понад дві сотні рожевих фламінго, які уже адаптувалися до клімату (Фото: Національний природній парк «Тузловські лимани»)

У Національний природній парк «Тузловські лимани», що на Одещині, прилетіли рожеві фламінго. 210 птахів приземлились на озерах академіка Зайцева.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють на сторінці Національного парку.

 

«Головна їжа зараз для них – рясний шар мотиля»,– пишуть в заповіднику. 

 

Науковий співробітник парку, біолог Іван Русєв повідомив, що рожеві фламінго можуть прилітати на будь-який солоний лиман, де є їжа. 

 

 

«З кожним роком вони все довше й довше перебувають у нас в заповіднику. Цьогоріч ми спостерігаємо їх вже більше місяця», – повідомив біолог. 

 

За його прогнозами, ймовірно, фламінго будуть у нацпарку все літо. 

 

У "Тузловських лиманах" також зазначають, що нині птахи перебувають у заповідній зоні – на озерах академіка Ювеналія Зайцева, яку заборонено відвідувати, особливо під час війни.  

 

«Це природна екосистема дрібних внутрішніх озер біля піщаного пересипу в низинах лиману Алібей на межі з лиманом Шагани та Карачаус», – додають в заповіднику.

 

Раніше у нацпарку "Тузловські лимани" на Одещині помітили птахів-бджолоїдок.

 

Як повідомляла УМ, російські окупанти тимчасово захопили в Україні 20 заповідників та перетворюють їх на мисливські угіддя, копальні й танкові стоянки.